16:00

Bodens BK 2

Referat: Unbyns IF - Bodens BK 2

Dags för seriens suverän hemma på Sporn. Kanske kunde vi sätta nån käpp i hjulet för en serieseger?
Vi startar med Marcus i mål, Humlan, Blurk, Christian, Lankan i backlinjen. Simon framför, Linus, Wallin, Anttila och Jens på mitten med Martin som forward. Stefan (ny från Harads), Robbs och John Li som avbytare.

Matchen börjar som vi väntat oss med mycket bollinnehav från BBK, men vi känns ändå bra. Tyvärr får dom tidigt ta ledningen när vi tappar markering på bortre stolpen. Vi pratade om att försöka vårda boll när vi får tag i den, vilket vi inte lyckas tiktigt med. Efter en 20 minuter så kan deras fwd snyggt lägga in den över Marcus i bortre. Vi hade hoppats kunna hålla emot i början och därmed skapa lite frustration, men så blev det inte. Innan paus gör dom 0-3 och precis innan paus teet blir det 0-4.
Vi snackar om att inte falla igenom och går ut till en andra halvlek med visst mod innanför västen. Vi gör en myckeet bättre andra (kanske delvis eftersom BBK slår av på takten lite). Vi lyckas stänga deras vänsterkant, och vi spelar lite enklare kombinationsspel på mitten oc kan därmed skapa några småchanser då Linus får ett bra läge. Vi reducerar på frispark då Linus snyggt lägger bollen i gaveln - alltid härligt med frisparksmål! Vi fortsätter med bra försvarsjobb genom hela andra och kan hålla dom borta från alltför farliga lägen. Wallin får en bra boll från Simon på djupet som han förvaltar på bästa sätt med 5 minuter kvar så matchen slutar 2-4. Tänk om vi kunnat hålla nere siffrorna lite i första - då hade det kunnat bli spännande.

Vi gör två mål på ett lag som fram tills dess bara släppt in fyra. Det får väl anses som godkänt. Försvaret gör det rätt bra, speciellt i andra. Simon gör en kanonmatch, Linus & Wallin skapar en del i andra. Stefan gör en fin debut och kan bidra till en fin andra. John Li och Robbs gör fina inhopp. Sammantaget en fullt godkänd insats...